Kuulokkeet tuovat luksusta liikkumiseen

Musiikkia on mukava kantaa mukanaan kaikkialle. Kannettavaksi laitteeksi kelpaa käytännössä mikä tahansa pienikokoinen MP3-soitin tai älypuhelin, joista käytännössä kaikki mallit toistavat musiikkia yhtä laadukkaasti. Tärkein ero on kuulokkeissa. Kuuloketyyppien välillä on käytännöllisyyttä koskevia eroja, ja toisissa kuulokkeissa on laadukkaampi äänentoisto. Laadukkaat liitännät tunnistavat herkimmätkin vivahde-erot äänissä.headphonesKuulokkeiden johdot on myös rakennettu eri tavoin. On V-mallisia sekä L-mallisia johtoja. V-malli on perinteinen johto, joka jakautuu rinnan kohdalla kahteen yhtä pitkään johtoon, joiden päässä on napit. L-mallinen johto ei jakaudu missään vaiheessa, vaan johto menee laitteesta suoraan ensimmäiseen nappiin, josta johto jatkuu toiseen yksikköön. Napit yhdistävä kaapeli vedetään niskan takaa ja tarjoaa näin käyttäjälle johdottoman rinnusalueen. Lisäksi liian pitkä johto voi olla tiellä, kun taas liian lyhyt voi johtaa liikkumisen hankaloitumiseen.

Nappikuulokkeet

Nappikuulokkeet ovat kuulokkeiden kulmakivi. Parin saa ostettua halvimmillaan muutamalla eurolla, mutta niiden äänenlaatu saattaa poiketa merkittävästi laadukkaammista tyypeistä.Nappikuulokkeissa on myös erittäin hyviä malleja, joiden hintoja voi vertailla esim. Salerunner.fi -sivustolla. Parhaimmissa on myös kumiset äänieristeet, jotka vahvistavat bassotehostetta ja sulkevat pois ulkoilman äänet. Päähän asetettuna niiden kanssa on myös helppo juosta, jos niissä on kumiset eristeet. Nappikuulokkeet saa myös pistettyä helposti talteen taskuun.Seuraava sukupolvi nappikuulokkeista onkin jo tulossa, ja sitä luonnehditaan puettavaksi teknologiaksi.

Luurit

Luurikuulokkeilla eli isoilla koko korvan peittävillä kuulokkeilla, joita yhdistää pään ylle laitettava ”panta”, on uskollinen ja laaja käyttäjäkunta. Voi olla rohkeaa istua ruuhkametrossa nyrkin kokoiset möykyt päässään, mutta akustinen kokemus on sen arvoista! Luureja käyttävät ahkerasti myös DJ:t, ja tyypin raskaamman sarjan mallit tunnetaan myös nimellä DJ-kuulokkeet.

Korvien taakse asetettava kuulokkeet

Nappikuulokkeiden ja luurien välimuoto on korvien taakse hakasen muotoisella pidikkeellä kiinnitettävä kuuloketyyppi, joka tarjoaa jokaiselle jotain. Bassot ja äänenlaatu ovat varmasti paremmat kuin nappikuulokkeilla, mutta ne eivät kuitenkaan yllä luurien tasolle.Tämä malli mahtuu suhteellisen helposti taskuun. Näiden kuulokkeiden kanssa pitää kuitenkin olla varovainen, ettei muovinen hakanen mene rikki. Lisäksi juostessa ne usein heiluvat korvissa – varsinkin, jos korvasi ovat löysät. Putoamisvaara on myös akuutti liikkuessa.